miercuri, 18 martie 2009

Concurs

Am auzit prin targ ca unii ar face un concurs.Trebuie sa scriu o povestire amuzanta care sa aiba ca personaj principal o usa.Si premiul e tot o usa.Si eu mi-am zis ca ar fi bine sa particip,ca o usa e intotdeauna buna(as putea face ca Pacala,adica sa plec in lume cu ea in spate).

Beat fiind...
Am sa va spun scurt si la obiect ce am facut eu cu o usa(nu prostii d-alea ma...ca n-am cum :P).
Era o frumoasa noapte de vara si eu ma intorceam,putin ametit de la neonul din bar,acasa.Ajung,eu cad dar sandwich-urile raman intacte si dau sa intru in casa.Dar...usile inchise(am 4 intrari in casa).Ce-i de facut,ma gandesc eu.Pe ai mei nu-i trezesc ca tin la somnul lor dar nici sa dorm in masina nu vreau.Hai sa ma asez pe scari,sa-mi mananc sandwich-urile si vad eu pe urma ce o fi.Si cum mancam eu ca porcu in fata usii,imi trece asa un gand prin cap...Saraca usa,iti dai seama ca ea sta asa de doi ani intr-un singur loc.Nu a facut miscare pana acum sta ca proasta in balamale si se uita trista inspre mine.Si atunci m-am hotarat sa o ajut,sa-i redau libertatea(un fel de zboara puiule,zboara).M-am sters pe botic si mi-am luat figura de bad-ass.Si cu un picior aplicat pe la broasca i-am zis:du-te usa,du-te unde vrei.Si s-a dus...in perete...cu clanta ca din balamale n-a vrut sa iasa.M-am trezit instantaneu si mi-am zis:"dutule,vinu' si coliva ca te omoara tactu".Am ascuns eu urmele dar din pacate,usa,probabil suparata pe mine i-a povestit totul a doua zi tatalui meu.Nu e necesar sa va zic ce s-a intamplat mai departe(nu a fost vorba de bataie ci de o teorie a chibritului...ma multumeam cu doua,trei palme in locul "teoriei").Oricum a doua zi am asasinat usa cu pricina si am inlocuit-o cu una mai buna si mai rezistenta.Dar de atunci am jurat sa nu mai incerc eliberarea usilor din balamale...pentru ca doare.Si am dizolvat si "Miscarea de eliberare a usilor din Romania".

Aceasta povestire a fost scrisa pentru a participa la concursul de pe www.depozitdeusi.ro/blog (www.depozitdeusi.ro)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ahahahahaha, poate vine si vara aia atit de asteptata. Daca cistigi usa, cere una din lemn, subtirica, care sa pluteasca pe apele inspumate ale Buzaului. Poate punem de-o plimbare cu pluta, ce zici? :-))

Anonim spunea...

Eu zic ca mai bine sa se dea bine pe langa popa din Lunca, sa spuna ala neste rugaciuni, poate asa se face cald. Si poate se roaga ca in fantana la Dutu in loc de apa sa fie bere.
E mai plauzibila ultima varianta decat castigarea usii.

Anonim spunea...

nu ai avut dreptul sa lovesti usa. nu tu ai pus-o!!!!