marți, 24 martie 2009

Inginerii nostri sunt mai inteligenti decat economistii lor


Ingineri vs. economisti(adica ASEisti).

Unsprezece persoane atârnau de un cablu fixat de un elicopter. Erau zece economisti si un inginer. Deoarece cablul nu era suficient de solid sa-i tina mult timp pe toti, s-au decis ca unul din ei sa se sacrifice, pentru ca ceilalti sa se poata salva.
Nu s-au putut hotari, cine sa fie nenorocitul, asa ca, in final, inginerul a tinut un discurs foarte impresionant. El a spus ca va da drumul cablului de buna voie, deoarece inginerii sunt obisnuiti sa faca orice pentru firma lor, sa se sacrifice pentru familia lor, sa ofere totul firmei, sa faca ore suplimentare si sa nu primeasca nimic în schimb.
Dupa ce a terminat discursul lacrimogen, toti economistii au început sa-l aplaude…
Morala: Nu subestima niciodata mintea inginerului.

Un grup de ingineri si un grup de economisti calatoresc cu trenul la o conferinta. Fiecare economist are câte un bilet. Tot grupul de ingineri si-a cumparat un singur bilet. Economistii dau din cap dezaprobator si în taina se bucura de amenda pe care o vor primi inginerii la venirea conductorului.
Deodata un inginer striga: ”Vine conductorul!” - la care toti inginerii alearga si se înghesuie într-o toaleta. Conductorul verifica biletele economistilor. Vazând WC-ul ocupat, bate la usa: ”Biletul la control, va rog!” Unul dintre ingineri împinge biletul pe sub usa, conductorul verifica si pleaca multumit.
La întoarcere, economistii se hotarasc sa foloseasca aceeasi smecherie. Cumpara deci un singur bilet pentru tot grupul si ramân foarte mirati, vazând ca de aceasta data inginerii nu au nici macar un singur bilet. Dupa un timp, striga un inginer: “Vine conductorul!” Economistii alearga imediat la toaleta si se incuie acolo.
Inginerii se plimba comod pâna la urmatoarea toaleta. Inainte ca ultimul sa intre, bate la usa toaletei cu economisti, spunând: “Biletul la control, va rog!”
Morala: Economistii folosesc cu predilectie metodele inginerilor… chiar daca nu le înteleg cu adevarat!

Intr-o zi, trei economisti se plimbau printr-o padure deasa. Deodata au ajuns la un râu învolburat, pe care trebuiau neaparat sa-l treaca. Dar cum sa reuseasca? Primul economist îngenunche si începu sa se roage: “Doamne, da-mi te rog puterea sa trec înot acest râu învolburat!”
*pppppfffffffuuuuffffffff*
…Si Dumnezeu îi dadu brate lungi si picioare puternice. Asa a reusit sa treaca înot râul. I-au trebuit mai mult de doua ore si de trei-patru ori era sa se înece, dar a reusit!
Al doilea economist, vazând acestea, a îngenunchiat si a început sa se roage: “Doamne, te rog, da-mi puterea si mijloacele necesare sa pot traversa râul!”
*pppppfffffffuuuuffffffff*
… Si Dumnezeu i-a dat o barcuta. A reusit sa traverseze râul învolburat, chiar daca de mai multe ori era sa se rastoarne.
Al treilea economist, observând cele petrecute, a îngenuncheat si el si s-a rugat: ” Bunule Dumnezeu, da-mi te rog forta, mijloacele si inteligenta necesara sa trec cu bine râul!”
*pppppfffffffuuuuffffffff*
… Si Dumnezeu îl transforma pe economist în inginer. Acesta a scos din buzunar harta, a studiat-o câteva momente, dupa care s-a dus vreo 100 m în susul râului… si a trecut podul.

Primit pe mail,dar furat cuvant cu cuvant de aici.
P.s:Sunt viitor inginer(sper).Si nu uitati sa dati click pe bannere.Multam'.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ce cauti pa net scriitorule? nu ai ore? Du-te ia o carte (de joc)si uita-te la ea. Sau la Gheorghe cum mulge vaca. Sau du-te aduna urzici. :)

duţu spunea...

da tu ce cauti pe net?n-ai de lucru?

Anonim spunea...

Bah Dutule...s-asa n-avem treaba (eu nu am ca nu sunt in misiune si tu nu ai ca nu este tac'tu acasa :))...hai in bar sa bem o cafea :)

duţu spunea...

vin fiule ca invat.