marți, 6 ianuarie 2009

Tantarul de Siriu

Azi vorbim despre tantarul de Siriu(sugus bazaitus sirius).Aceasta specie traieste numai in localitatea Siriu,judetul Buzau.Dupa terminarea barajului(barajul,din cate stiu eu,a fost construit in 3 ani de un singur om,pe nume Vasile care zi de zi,7 zile pe saptamana cara cu roaba pietris din Ciuta(o localitate invecinata)),au aparut cateva insecte foarte mari(50 cm fara aripile intinse;1 m cu aripile intinse)care sugeau sange.Initial s-a crezut ca erau un grup de fete care gresisera locatia(nu sugeau unde trebuie) fiindca erau active numai noaptea dar s-a aflat pana la urma ca era vorba de niste tantari modificati genetic.Dupa cum v-ati dat seama se hranesc cu sange dar din cand in cand mai infuleca si un peste din Buzau(raul).Se inmultesc prin oua si dusmanul lor cel mai de temut e pliciul.

P.s:Victor iarta-ma.Mai cititi si aici,aici si aici.La revedere.Revin...sau poate nu.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Lectiile pe care ni le predai sunt cat se poate de interesante. Presupun ca, fiind student, nu te gandesti sa ne dai examen din zoologia luncastra. Nu de alta, dar este dificil a retinem denumirile in latina ale unor specii care s-au dezvoltat intr-o luna. Oare ele (speciile) stiu cum se numesc?

duţu spunea...

pai nu stiu...inca.

Anonim spunea...

Cum il chema pe pulica ala, amatorul ala, ala de zicea ceva cu evolutia speciilor, muiut ala de Darwin?! Eu zic sa-l stergem din istorie si de pe netul asta.

Anonim spunea...

ba nu stiu ce tot faci, da' mie nu mi-a aparut un comentariu.
poate a intrat pe la spam, dracu stie...
eu unul nu am vazut tantari din aia pe aici, dar fete din alea, da.

duţu spunea...

victore habar n-am de ce nu ti-a intrat(comentariul).la ce post ai comentat?